top of page
Zoeken
  • ruud van rijsingen


Vandaag ontsnapte ik even aan de psychische zwaartekracht. Want ook die bestaat. De ballast van alle niet verwerkte ervaringen. Psychische zwaartekracht trekt je frequentie omlaag.


Omhoog klimmen kost normaal pijn en moeite. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Zo heb ik nu pas ontdekt. Er is een manier om je aan de psychische zwaartekracht te onttrekken.


Die manier is eigenlijk heel eenvoudig. Maar je ziet het pas als je het door hebt. De kunst is uitsluitend verbinding te maken met het Zelf. In plaats van verstrikt te raken met de Ander.


Het probleem is dat de verbinding met ons Zelf is vertroebeld. Verwaarloosd. Doordat onze ouders er geen benul van hadden. En hun ouders net zo min. Zelf-kastijding noemt mijn Zelf dat.


Generaties lang is de verbinding met het Zelf ondermijnd. Willens en wetens. Want mensen die geen contact maken met zichZelf zijn onderdanig. En te beïnvloeden. Door middel van angst.


Hierdoor stagneert de levensenergie. En wordt de wil re-actief. In plaats van creatief. Dat put uit en maakt ons ziek. Het is cruciaal de stroom van levensenergie weer op gang te brengen.


En daar is een recept voor. Een eeuwenoud recept. Waar velen voor mij gebruik van hebben gemaakt. Gestoeld op de alchemie en de Oosterse energetische geneeskunde.


Ik noem deze ont-dekking de ‘verticale uitlijning’.Self Centered. Sommige mensen hebben deze uitlijning van nature. Of van huis uit meegekregen. Voor mij was (en is) dit meer een zoektocht.


Comments


Blog
bottom of page