top of page
Zoeken
  • ruud van rijsingen

Je bent een mens die niet alleen op aarde heeft rondgewandeld, maar ook de rest van het universum heeft gezien. Daar andere levensvormen, technologieën en manieren van samenleven, mocht ontdekken. Je raakte doordrongen van de eeuwige natuurwetten. De betekenis van zuivere liefde. En de manifestatiekracht van de Wil.


Stel dat je daarna weer terugkomt op de aarde. En hoort dat je weer naar school moet. Verplicht bent te leren wat daar wordt onderwezen. Je hebt te houden aan regels die elders in het universum als pre-historisch worden beschouwd. Als je in verzet komt mag je nablijven, een jaartje overdoen, of je wordt overgeplaatst. Naar een andere school. Met nog meer regels.


Stel je voor dat je dit weet vol te houden. Om daarna eindelijk je eigen gang te gaan. Een eigen paradijsje bouwt. Waarin je jouw universele waarden en talenten tot uitdrukking brengt. En dan plotseling te horen krijgt dat je de ‘tent’ moet sluiten. Om ‘jouw’ land te verdedigen.


Stel je voor dat je terug denkt aan je wonderlijke reis. Je herinnert waar het leven toe in staat is. Je lijf begint te tintelen. Je laat de koning weten dat je niet langer mee doet. Tot hier en niet verder. Je bent geen onderdaan. Maar een vrij mens. Met bestaansrecht. En een vrije wil.


Hij stuurt vervolgens twee lakeien op je af. Eerst om je te verleiden. Maar je bent niet onder de indruk van de gouden bergen. Dan worden de lakeien opdringerig. Ze vinden dat je de koning iets verschuldigd bent. Maar je denkt aan de lessen die je leerde. En bent niet gevoelig voor hun manipulatie.


Dan rest de lakeien nog een laatste troef. De gevangenis. Die lonkt voor jou als je niet meewerkt. Je aarzelt. De mooie dingen die je zag zijn ver weg. Je denkt aan je kinderen. Hun toekomst. Je wil ze alles leren. Over de mooie dingen die je hebt gezien. Over verbinden met je hart. En het manifesteren van je passie.


Je hebt gezworen ze nooit naar school te brengen. Ze zouden zich zelf gaan ontwikkelen in jouw paradijs. Je moet kiezen. Trouw blijven aan jezelf en hen misschien nooit meer zien. Of buigen voor de koning? Je kijkt naar de sterren. En leest de toekomst en verleden. Alles komt in jou samen. Alle ogen in het Universum zijn op jou gericht.En dan weet je het. De keuze is niet de weg. Want de weg kiest jou. De keuze is hoe die weg te gaan. Met verzet? Of met de wil wijzer te worden. En liefdevoller. Je geeft je over. En buigt. Niet voor de koning. Maar voor het mysterie.

Comments


Blog
bottom of page