top of page
Zoeken
  • ruud van rijsingenOuders geven het voorbeeld. Erken je de autoriteit binnen of buiten je Zelf? Kinderen krijgen dit natuurlijk mee. Een kind van een autonome ouder laat zich geen onzinnige wet voorschrijven.


Ook niet door zijn eigen autonome ouder. En dus ontstaat er meer discussie. Dus worden grenzen vaker betwist. Dat is de prijs van autonoom ouderschap. Of opbrengst. Het is wat je ziet.


Het stelt in ieder geval op de proef. Waardoor hij op de loer ligt. In ons onbewuste. De autoritaire ingreep. Of een totalitaire rebound. Dit patroon transformeren. Dat is een cruciale stap.


Maar hoe kom je ergens? Als je nooit meer wil forceren? Niet meer wil duwen en trekken? De sleutel is natuurlijk verbinding. De andere kant van de autonome medaille.


Als het lukt om met ons Zelf te verbinden. Komen we eindelijk in verbinding met het kind. Dat zal dan als van Zelf meebewegen. En zijn of haar autonome Pad vinden.


Zo binnen zo buiten. Als wij deze principes in onszelf ver-ankeren. Kan de Titanic nog op tijd keren. En krijgen wij uiteindelijk een kapitein. Die zich werkelijk bekommert om zijn ‘kinderen’.


Comments


Blog
bottom of page