top of page
Zoeken
  • ruud van rijsingen

Je wordt verzorgd van wieg tot graf. Tegen alles ingeënt. Verzekerd. Geen hond die uit de goot eet. Nederland als veilige haven in een woeste zee.


Iedereen wordt geholpen. Zelfs de honden gaan naar school. Talloze onderwijzers en andere hulpverleners staan voor je klaar. Nederland de ultieme verzorgingsstaat.


Maar alles heeft een keerzijde. De Schaduwkant. Ook onze verzorgingsstaat. En die Schaduw komt in deze tijd aan het licht. De Matrix.


Nederland is het meest gematrixficeerde land ter wereld. Iedereen die de Matrix-trilogie kent weet wat hiermee bedoeld wordt.


De Matrix doodt het natuurlijke. Het wezenlijke. De Liefde. In ruil daarvoor krijg je kunstmatige intelligentie. Voedselbanken. En comfort.


De Matrix is tegenwoordig Nederlands grootste exportproduct. Steeds meer landen volgen. Maar zo ver als hier zijn ze nergens. Ook China niet.


Het verschil tussen onze Matrix en de Chinese is geraffineerd. In China kennen de mensen hun Matrix. En beseffen ze machteloos te zijn.


Wij herkennen onze Schaduw daarentegen niet. En koesteren de illusie van een rechtvaardige verzorgingsstaat. De ultieme Matrix.


Zelf heb ik vrijwel mijn hele leven in de Matrix rondgewandeld. Ze zit dus diep in mij. Het is niet makkelijk er los van te komen.


Het tegengif tegen de Matrixficering is Matrificering. Een x-chromosoom minder. Geen verstikkende moeder. Maar de OerMoeder. Die je aanmoedigt te leven. Je passie te volgen.


De Matrix zal de OerMoeder in een kwaad daglicht stellen. Haar demoniseren. Net zo lang tot we haar zelf willen vernietigen.


Die programmering in onszelf hacken. Dat is voor mij de uitnodiging in deze tijd. We mogen het archetype van de ethische hacker in ons activeren. Om de verkrachte code te kraken.


Waarna we de OerMoeder weer mogen eren. Gelukkig kent geen land ter wereld zoveel ethische hackers als Nederland!

Comments


Blog
bottom of page