top of page
Zoeken
  • ruud van rijsingen

Regelmatig hoor ik hem voorbij komen. De wens naar authenticiteit. En ik heb hem zelf ook uitgesproken. Ruim twee jaar geleden. Met alle gevolgen van dien.

Ons zelf zijn klinkt kinderlijk eenvoudig. En natuurlijk. Maar in de praktijk valt het vies tegen. Dat komt door onze gedachten. Die vertellen dat we ons moeten schamen voor wie we zijn.

Voor onze puistjes. Voor ons zweet. Voor onze beharing. Of gebrek eraan. Voor ons gewicht. Voor onze onwetendheid. Onkunde. En alle andere ‘gebreken’.

En dus gaan we aan de slag. Onszelf verbeteren. We pogen een mooiere, betere versie te tonen van ons Zelf. Een ‘heidens’ karwei. En een contradictio in terminis. De ultieme mindfuck.

Daar kom je vroeg of (vaker) laat achter. Je realiseert hoeveel tijd en energie je hebt verspild. Je Wil achteloos ver-kracht. En je kostbaarste schat verwaarloosd.

Dus begin je aan de Reis. Terug naar huis. Naar het Ware Zelf. Vol goede moed. Maar charlatans en valse profeten liggen op de loer. En pikken een graantje mee. Je verliest je laatste illusies. En euro’s.


Dat blijkt echter precies wat je nodig hebt. Al denk je misschien van niet. De schepping is creatief en intelligent. Be care-ful what you wish for. You’ll definitely get it.Comments


Blog
bottom of page